De trend van dit moment: meubels in bouclé stoffen

De trend van dit moment: meubels in bouclé stoffen

De trend van dit moment: meubels in bouclé stoffen

De trend die in 2022 niet in je interieur mag ontbreken is bouclé, een stof die je voorheen voornamelijk enkel in kleding gebruikt zag worden. Sinds het ontstaan van het modemerk ‘Chanel’ wordt deze stof vaak toegepast en is ze typerend voor hun welbekende jasjes met de gouden knopen. Ondertussen kan je deze grove, maar tegelijkertijd zachte stof ook in huis halen voor je interieur. Je zal hiermee dan ook veel harten sneller mee doen slaan.

Wat is nu eigenlijk bouclé?

Bouclé komt uit het Frans en betekent letterlijk ‘lus’ of ‘ring’. Door zijn unieke structuur oogt deze stof zeer levendig. Bouclé stoffen bestaan ​​uit los geweven draden en lussen van verschillende stoffen, waardoor er onregelmatige lusjes ontstaan in de stof, die zo zijn typische uiterlijk verkrijgt. Ondanks zijn ruwere structuur voelt deze stof toch zacht en warm aan, ideaal dus voor je interieur. Bovendien is deze stof nog eens slijtvast en kreukvrij!.

Zacht en warm

Omdat deze stof zo zacht en aaibaar is deze ideaal voor een sofa of een fauteuil. Dit meubelstuk zal een echte magneet worden in huis, en het zal dan ook vechten worden voor die ene, knusse plek. Deze zachte stof nodigt keer op keer uit om je een avondje te nestelen voor de tv. Wil je bouclé liever subtieler integreren in je interieur, dan is een kussen, een poef of een vloerkleed in bouclé de ideale oplossing.

Onderhoudsvriendelijk
Bouclé staat echt bekend als zeer onderhoudsvriendelijk. De stof heeft een grovere weving waardoor kleinere vlekjes minder in het oog springen. Meestal staat er op deze stof een vlekbescherming, waardoor deze ook minder gevoelig is voor vlekken. Heeft u toch een vlek op je nieuwe meubelstuk? Dan is het steeds belangrijk om de vlek met een propere doek - die bevochtigd is met warm water en een mild detergent - te gaan deppen. Zeker niet wrijven! Dit maak de vlek alleen maar erger en beschadigt ook de lusjes van de stof.

Combineren
Met bouclé kan je alle richtingen uit. Het is een stof die vaak terug te vinden is in neutrale, zachte tinten, waardoor ze zeer gemakkelijk te combineren is met andere materialen en stoffen. Deze stof kan ook in elke interieurstijl geïntegreerd worden; van scandinavisch, landelijk tot zelfs industrieel.

Weet je zelf niet goed hoe je deze trend kan vertalen naar jouw interieur? Geen probleem: bij ‘Deuxamis’ helpen we je graag mee om jouw huis nog gezelliger te maken. Wil je graag een kamer in huis restylen of heb je hulp nodig bij een totaalinrichting, contacteer ons dan via info@deuxamis.be. Ons doel is je steeds te raken met de juiste aankleding en inrichting om van jouw huis een gezellige thuis te maken.

Tot snel!

Matthieu en Christof


Older post Newer post