6 Tips om je kaarsen te laten branden

6 Tips om je kaarsen te laten branden
Enkele tips om een kaars te laten branden?
Met onderstaande tips en tricks zorg je ervoor dat jouw kaarsen en geurkaarsen vanaf nu op de juiste manier opbranden zodat je alles eruit haalt wat erin zit.

1) Smelt het bovenste laagje van je kaars.
Laat je kaars branden tot het bovenste laagje kaarsvet is gesmolten en blaas ze dan pas uit. Als je de kaars te vroeg dooft, ontstaat er een gat (of tunnel) waardoor er was aan de zijkanten van je pot blijft hangen. Dit zorgt ervoor dat je de kaars de volgende keer veel moeilijker zult kunnen aansteken en je verliest er heel wat branduren mee, wat uiteraard niet de bedoeling is.

2) Hou je lont kort
Eén van de belangrijkste tips voor het correct laten branden van je kaars is je lont bij te knippen. Knip de lont van je kaars op ongeveer op 6 mm boven de was af telkens als je lont te lang wordt. Dit kan je het best doen met een speciale wicktrimmer, omdat dit veel fijner knipt dan een normale schaar. Als je de lont te lang laat ontstaat er vaak een grotere en flakkerende vlam. Door het flakkeren van de vlam kan het potje op bepaalde plekken veel warmer worden en daardoor barsten. Hou je lont dus kort genoeg!

3) Zet de kaars op een rustige plek en niet in de zon
Zet je kaars op een rustige plek waar het niet tocht én waar niet teveel mensen passeren. Dit zorgt voor een rustige vlam waardoor de kaars beter en mooier opbrand. Als je vlam teveel heen en weer beweegt dan het glas zwart uitslaan, wat natuurlijk geen mooi zicht geeft. Plaats ook nooit je geliefde kaars in direct zonlicht. De warmte van de zon kan ervoor zorgen dat je kaars gaat smelten en hun kleur verliezen.

4) Doof je kaars op de juiste manier
Blaas je kaars niet uit, maar doof deze steeds. Dit voorkomt roken, het verschuiven van je lont en spatten van het warme kaarsvet. Doof je kaars altijd met een kaarsendover. Met de kaarsendover dompel je de lont onder in de vloeibare was en zet je hem onmiddellijk weer rechtop.

5) Laat een laagje was over en laat je kaars nooit alleen
Brand je geurkaars nooit volledig op. Het is slim om een klein laagje was over te houden in je pot. Dit voorkomt dat de hitte van de kaars je pot doet barsten.
De belangrijkste tip van allemaal: Laat je kaars nooit zonder toezicht branden!

6) Hoe verwijder ik het laatste restje was
Is je kaars zo goed als opgebrand, dan is het zonde om het mooie potje zomaar weg te gooien. Er zijn enkele manieren om het laatste restje kaarsvet te verwijderen uit je potje. De eerste en makkelijkste manier is om je potje een nachtje in de diepvries te steken. Je zult zien dat het kaarsvet krimpt en hierdoor met een kleine tik op de bodem er heel gemakkelijk uit komt. De tweede manier is om het kaarsvet te laten smelten met warm water. Giet warm water in je potje, je kaarsvet smelt en komt naar boven drijven waardoor je de was heel makkelijk kan verwijderen.

Dit zijn onze tips en tricks voor jullie. Hebben jullie toch nog vragen of problemen met jullie kaarsen dan kan je ons steeds contacteren via mail.

Matthieu & Christof Deuxamis

Older post Newer post