Donkerblauw: dé trendkleur

Donkerblauw: dé trendkleur

Donkerblauw: dé trendkleur

In 2021 hebben we niet alleen meubels en accessoires in een prachtige, marineblauwe kleur zien verschijnen, maar ook donkerblauwe muren komen meer en meer voor. Blauw is een kleur die niet enkel rust en koelte kan uitstralen, maar ook pure luxe. 


Blauw combineren

Donkerblauw is een kleur die je gemakkelijk kan combineren met heel wat andere kleuren; er zijn dan ook weinig kleurcombinaties die zullen vloeken met donkerblauw. Door verschillende kleuren te combineren met blauw kun je ook steeds een andere sfeer in huis halen. Combineer blauw met goud om een rijkelijke en luxe uitstraling te verkrijgen. Wil je alles toch wat zachter en vrouwelijker? Combineer dan het donkerblauw met oud-roze. Of ga je toch liever voor iets gewaagder en stoerder? Dan is okergeel met donkerblauw dé ideale combinatie.

Blauwe muren

Blauwe muren zag je vroeger niet vaak, hooguit in een jongenskamer en in kastelen of statige herenhuizen. Blauw kan echter een geweldige kleur zijn om in je woonkamer, hal, badkamer, slaapkamer of keuken te gebruiken. Blauwe muren geven je interieur onmiddellijk een exclusievere sfeer en uitstraling, die je met geen enkele andere kleur kan bereiken. Ga met blauw voor een uitnodigend, cocoenend gevoel!

Blauwe meubels en accessoires

Momenteel vind je heel gemakkelijk grotere meubelstukken in (vooral) donkere blauwtinten. Hierbij denken we aan zitbanken, fauteuils, eetkamerstoelen en zelfs kasten. Juist omdat blauw zo mooi te combineren is met andere kleuren, kan een blauw meubelstuk -in een ruimte waar verder geen blauw in voorkomt- heel origineel zijn en de blikvanger worden van jouw woonkamer. 

Wil je het allemaal liever wat subtieler, haal dan een goed gekozen blauw accessoire in huis. Met enkele kleinere blauwe decoratiestukken kun je heel gemakkelijk jouw interieur knusser, mooier en gezelliger maken. Blauwe kussens in je zetel, een paar prachtige blauwe vazen, een opgezette blauwe vlinder, en zoveel meer. Blauwe plaids of blauwe gordijnen kunnen ook prachtig zijn. Wel heel belangrijk! Combineer niet te veel verschillende blauw tinten door elkaar. 


Wil je zelf ook graag donkerblauwe accenten in huis halen, maar weet je niet hoe?  Geen probleem: bij ‘Deuxamis’ helpen we je hier graag mee! Wil je graag een kamer in huis restylen of heb je hulp nodig bij een totaalinrichting, contacteer ons dan via info@deuxamis.be.


Older post Newer post