Nieuwe trend voor 2021: Ronde vormen in je interieur.

Nieuwe trend voor 2021: Ronde vormen in je interieur.

We kunnen er niet meer omheen: ronde en organische vormen zijn de trend van 2021. 

Durf voor speels te gaan en doorbreek de rechte lijnen in je interieur door gebruik te maken van ronde en organische vormen. Denk hierbij aan ronde salontafels, rieten manden, rondere zetels, accessoires met organische vormen, ovale en ronde eettafels,… Door rechte en ronde vormen te combineren, zorg je voor een mooie balans in je interieur. De combinatie tussen recht en rond maakt je interieur zachter, gezelliger en uitnodigender.

Ronde en ovale tafels

De tijd dat een salontafel standaard rechthoekig moest zijn ligt volledig achter ons. Rechthoekige, strakke salontafels maken steeds meer plaats voor rondere exemplaren. Het leuke aan ronde salontafels is dat ze veel meer uitnodigen en dat je er eindeloos mee kan variëren door er enkele met verschillende groottes bij elkaar te plaatsen. 


Ook ronde en ovale eettafels winnen steeds meer aan populariteit in de huidige woontrends. Niets is gezelliger dan samen aan een ronde eettafel te zitten: je kan iedereen aankijken en hierdoor is het veel handiger om gesprekken te voeren. Een bijkomend voordeel is dat een ronde tafel minder plaats in de ruimte inneemt, ideaal dus voor kleinere woonruimtes.


Ronde accessoires en organische vormen

Met goed gekozen accessoires haal je de ronde trend gemakkelijk in huis zonder veel geld te moeten uitgeven. Hang bijvoorbeeld een mooie ronde spiegel boven je dressoir, of kies voor ronde rieten manden om je spullen in op te bergen. Heb je het liever wat unieker, kies dan voor ronde disks op een metalen voet of prachtige ronde kunstwerken gemaakt uit speelkaarten. Wil je deze trend niet te letterlijk nemen, dan kan je ook steeds kiezen voor accessoires met organische vormen; zoals het prachtig mondgeblazen glaswerk van Gommaire.


Ronde zetels of fauteuils

De trend van de brede en hoekige is voorbij. Deze maken plaats voor zetels met rondere vormen. Zo’n zetel zit niet alleen heerlijker, maar hij voegt ook zachtheid toe aan je interieur. 

Een fauteuil met een ronde vorm is een ideale oplossing voor een vergeten hoekje in huis. Zet deze fauteuil schuin neer met een bijpassend bijzettafeltje met enkele leuke accessoires erop. Zo creëer je op een heel gemakkelijke manier een gezellig plekje in je huis.

Weet je zelf niet goed hoe je deze trend kan vertalen naar jouw interieur? Geen probleem: bij ‘Deuxamis’ helpen we je hier graag mee om jouw huis nog gezellig te maken. Wil je graag een kamer in huis restylen of heb je hulp nodig bij een totaalinrichting, contacteer ons dan via info@deuxamis.be. Ons doel is je steeds te raken met de juiste aankleding en inrichting om van jouw huis een gezellige thuis te maken.

Tot snel!

Christof & Matthieu


Older post Newer post