5 praktische tips om je geurstokken optimaal te gebruiken.

5 praktische tips om je geurstokken optimaal te gebruiken.

Hoe haal je het meeste plezier uit je geurstokjes?

Een lekker geurend huis vinden we allemaal heel belangrijk. Het helpt niet alleen om je te ontspannen, maar het creëert ook onmiddellijk een thuis-gevoel. Eén van de gemakkelijkste en meest verkochte middelen om je huis heerlijk te laten ruiken zijn geurolie’s met bijpassende geurstokjes: deze zijn ideaal om je huis een hele dag door te voorzien van een constante aangename geur. Je vindt ze tegenwoordig in tal van geuren, vormen en groottes. 


5 praktische tips om je geurstokken optimaal te gebruiken.

  1. Het belangrijkste punt is de ‘plaats’! Je gaat langer plezier hebben van je geurstokjes als je deze op de juiste plaats zet. Het is belangrijk om deze niet op een verwarming neer te zetten of in de volle zon. De warmte zorgt er namelijk voor dat de olie veel sneller gaat verdampen en er is ook grote kans dat geur van de olie verandert.

  2. Kies zelf de gewenste ‘geurintensiteit’. De gewenste intensiteit van je geurolie kan je aanpassen door meer of minder rotanstokjes te plaatsen in de geurolie. Kleinere ruimtes zoals een toilet hebben over het algemeen minder stokjes nodig dan een woonkamer of een badkamer. 

  3. ‘Draai’ de rotanstokjes ook geregeld om! Om ervoor te zorgen dat de stokjes niet uitdrogen en dat ze hun geur goed blijven verspreiden, is het belangrijk om deze geregeld om te draaien. Gemiddeld één keer per week is ruimschoots voldoende.

  4. ‘Verwissel’ je oude stokjes. Wanneer je oude stokjes verzadigd zijn, kunnen ze hun parfum minder goed verspreiden! Zodra je merkt dat de geur afneemt, kun je het best de oude stokjes vervangen door nieuwe. Moest je de tip volgen om minder stokjes te gebruiken (tip 2), gebruik dan simpelweg de stokjes die je nog over had. Als je geen stokjes op overschot zou hebben, investeer dan zeker in een nieuw setje bamboestokjes.

  5. Is de geurolie uiteindelijk op, smijt het het prachtige flesje zeker niet weg!  Hier vind je heel wat verschillende geuren om je flesje weer bij te vullen met zalig geurende olie. Durf gerust ook eens voor een ‘andere geurte kiezen, zo gaat je reukorgaan niet gewend raken aan het parfum en zal je opnieuw kunnen genieten van een zalige, nieuwe geur in huis.

Met al deze praktische tips and trics haal je nu het meeste plezier uit je geurstokjes. Heb je toch nog vragen en/of opmerkingen, stuur dan een mailtje naar christof@deuxamis.be


Older post Newer post