Wat zijn vegan geurkaarsen?

Wat zijn vegan geurkaarsen?

Geurkaarsen... Wij bij Deuxamis zijn er alvast gek op! Ze stralen niet alleen luxe uit, maar de heerlijke geuren laten je ook zalig wegdromen en brengen onmiddellijk sfeer in huis. Wij zijn fan van de handgemaakte, Belgische geurkaarsen, die als klap op de vuurpijl ook nog eens ‘vegan’ zijn. Maar wat maakt een kaars nu juist ‘vegan’? Heb je hier nog nooit van gehoord, dan ben je zeker niet de enige! 

Wat zijn nu juist ‘vegan’ kaarsen?

Het antwoord is heel simpel; ‘vegan’- geurkaarsen zijn kaarsen die gemaakt worden met uitsluitend plantaardige ingrediënten. 

De meeste geurkaarsen die je in de winkel vindt, zijn gemaakt uit paraffine. Paraffine is dé goedkoopste en meest voorkomende grondstof voor kaarsen, het is een soort vet dat vervaardigd wordt uit ruwe aardolie. Het ontginnen van aardolie heeft heel wat negatieve effecten op de natuur. Tijdens het brandproces van paraffine komen heel wat schadelijke stoffen vrij, zoals aceton, benzeen of tolueen. Deze stoffen kunnen kankerverwekkend zijn, waardoor de geurkaars meer kwaad dan goed doet. Dit wil je dus niet in huis halen! 

Wat zijn nu juist de voordelen van de vegan geurkaarsen?

Om te beginnen bevatten deze kaarsen plantaardige was en dus geen agressieve chemicaliën die een bedreiging voor je gezondheid zouden kunnen zijn. Verder zijn ze ook nog eens biologisch afbreekbaar en niet giftig. Een ander voordeel is dat ze tot wel 50% langer branden. Tot slot worden ze over het algemeen goed verdragen door mensen met allergieën. Zoals je ziet niets anders dan voordelen!

Uiteraard is er een belangrijke reden waarom ‘vegan’-kaarsen duurder zijn dan hun goedkopere variant vervaardigd uit paraffine. ‘Vegan’-geurkaarsen worden niet massaal geproduceerd in China, maar ze worden met de grootste zorg en liefde door de mens handgemaakt en niet door machines. Voor het maken van deze kaarsen wordt er dan ook gebruik gemaakt van de beste en meest natuurlijke materialen die vaak iets prijziger zijn dan hun synthetische varianten.

Hierdoor gaat onze liefde uit naar de vegan/ plantaardige geurkaarsen.
Ons favoriete merk met uitsluitend ‘vegan’-geurkaarsen is “Aimez-Vous les Uns Les Autres”. Deze kaarsen worden in Brussel handgemaakt op basis van 100% plantaardige en biologische afbreekbare was. Ze zijn vrij van pesticiden en worden niet getest op dieren. Wij bij Deuxamis zijn alvast fan! Ben je nu ook overtuigd van alle voordelen van vegan geurkaarsen?
Klik dan hier en bekijk de volledige collectie.

 


Older post Newer post